Kom in verbinding met je puppy!

 De weg naar een gelukkige hond die graag naar je luistert 

Van pup tot evenwichtige volwassen hond

Net als wij mensen heeft elke kleine puppy zijn eigen persoonlijkheid. Sommigen nemen het heft in eigen handen, anderen zijn heel voorzichtig. Als de pup met 8 weken thuiskomt, is het belangrijk dat je de bijzondere eigenschappen en behoeften van jouw pup goed leert kennen zodat je jouw pup op de juiste manier kunt begeleiden. Hierdoor zal de pup zich ontwikkelen tot een harmonieuze volwassen hond. Het is mijn missie en passie om jou hierbij te helpen. Welkom om meer te leren over hoe ik de relatie tussen hond en mens zie en hoe ik werk als hondentrainer. In de zomer 2024 bied ik ook vakantieopvang voor twee teefjes.  

Elisabeth, oprichter en trainer Zensitive Puppy Training

Een hechte band - een gehoorzame hond

Ik help je jouw pup te begrijpen en zijn talrijke emoties te interpreteren die via zijn lichaamstaal worden uitgedrukt. Het vraagt een behoorlijke mate van alertheid om zijn subtiele signalen op te merken. Ik leer je op een speelse, liefdevolle en positieve manier met je hond te communiceren en hem te laten zien welk gedrag jij en de wereld om hem heen verwachten, terwijl je hem ook ruimte geeft om zich op zijn eigen manier te uiten. Op basis van liefde en wederzijds respect zal je hond zich gezien en begrepen voelen en je van nature gehoorzamen. Hierdoor ontstaat er een hechte band tussen jou en je hond.

Privélessen en puppycursus

Ik bied individuele lessen of een complete puppycursus aan op basis van de behoeften van jou en jouw puppy: zindelijkheidstraining, leren om alleen te zijn, komen wanneer je roept, hap- en bij gedrag onder controle krijgen, etc. Ik leer je hoe je met hulp van speelse basisoefeningen de relatie tussen jou en jouw hond kan versterken. Tijdens de cursus (en ook achteraf) sta ik altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden als je tegen lastige situaties aanloopt. We trainen bij jou thuis en in jouw buurt, op tijden die jou en je gezin passen. Neem contact op als je jouw puppy de beste start in het leven wilt geven. Er is geen wachtlijst - je bent welkom om meteen in te stromen. Ik geef les in Nederlands, Engels en Zweeds.

Training op maat bij jou thuis

Wat heb je nodig?

Omdat ik privélessen geef is elke les maatwerk. Na een eerste kennismaking zet ik een programma op dat past bij jou en je hond. Tijdens de les werk ik ook intuïtief op gevoel om de meest geschikte oplossingen te vinden op dat moment. Ik geef je advies, huiswerk en positieve energie om aan de slag te gaan met spelen en trainen om een perfecte band op te bouwen!

Click als je wilt!

Ik bied ook training aan met behulp van een clicker voor diegene die dat willen. De clicker is een onovertroffen hulpmiddel om efficiënt met je hond te communiceren en werkt als een brug tussen het bevestigen van gewenst gedrag en het geven van de beloning. Zo boek je snel vooruitgang! Ik werk alleen met positieve beloningsgerichte trainingsmethoden.

Trainingen en kosten

Ik bied eenmalige privélessen, privé puppycursus en vervolgcursus voor pups en jonge honden in Utrecht en omgeving. Als je verder dan 5 km vanaf mijn locatie in Leidsche Rijn woont reken ik € 0,5/km reisvergoeding of ben je van harte welkom om bij mij thuis lessen te volgen. Een privétraining kost €75 per uur. Een strippenkaart van 7 uur kost €490 (€70/uur, meestal 7x1 uur, dubbele lessen kan ook). Prijzen zijn incl btw.

TED Walk - speelse, educatieve wandeling een op een

Tijdens een TED Walk (Training and Education for your Dog) ga ik mee op een van je wandelingen met je hond en laat ik zien hoe je jouw dagelijkse wandeling kunt gebruiken om een hechte band met je hond op te bouwen. Velen van ons leiden een druk leven waardoor het ontbreekt aan tijd apart een training hiervoor te volgen.

Met mijn TED Walk trainingsmethode zal je hond leren ervaren hoe leuk het is om met jou samen te zijn en samen te werken. De hond zal al snel meer op jou focussen en daardoor minder afgeleid worden door zijn omgeving. Ik geef je tips en spelmethoden die passen bij de specifieke behoeften en het karakter van jouw hond. De wandeling duurt 45 minuten en er zijn verschillende rustmomenten waarop ik je zal laten zien hoe je jouw hond kunt helpen zijn "uit-knop" te vinden en te ontspannen - een zeer belangrijk onderdeel van het opvoeden. 

Een TED Walk een op een, in jouw omgeving kost € 60 incl BTW. 

Een TED Walk kan ook een efficiënte manier zijn om te ervaren hoe het is om met mij samen te werken, en hoe ik met honden omga, voordat je besluit een langere training bij mij te volgen.

Mijn honden en ik

Ik ben een Zweedse ondernemer en woon sinds 2010 in Utrecht. Als fokker van de Barbet (Franse Waterhond) en auteur van het prijswinnende boek "Het Barbetboek", ben ik een gepassioneerd hondenliefhebber. Het communiceren met honden fascineert me. Op basis van mijn uitgebreide ervaring met honden en Mindfulness, en mijn achtergrond als communicatieprofessional, heb ik een onderscheidende methode ontwikkeld om op een speelse en efficiënte manier met honden te communiceren en trainen.


Neem graag contact op

Adres

Stobberakplantsoen 4

3544 TD Utrecht

E-mail
Mobiel
Of stuur mij een bericht via het formulier


Wat zeggen de klanten?

 
Ik was op zoek naar iemand die mij kon begeleiden in het beter communiceren met mijn hond Muis. Ik had mij geen betere coach kunnen wensen dan Elisabeth. Zij leerde mij en Muis met de clickermethode werken en dat heeft tot fantastische resultaten geleid. Ik heb het gevoel dat ik een nieuwe taal heb geleerd die niet alleen eenvoudig en leuk is om samen mee te werken, maar die ook onze band enorm heeft versterkt. Elisabeth is rustig, opmerkzaam en alert en werkt met wat er zich tijdens de les aandient. En niet onbelangrijk: Muis vond haar helemaal te gek!
Miek, baasje van Muis


We volgden met onze pup al een puppycursus, maar merkte dat Maya het erg lastig vond om gefocust te blijven tijdens deze trainingen. Daarnaast liepen we thuis tegen wat puppy ‘problemen’ aan en daarom hebben we Elisabeth gevraagd of ze ons kan helpen. Dit heeft echt een wereld van verschil gemaakt! Haar positieve benadering naar ons en de hond is echt geweldig! Ze heeft ons hele goede tips gegeven, die we meteen konden toepassen en hierdoor zagen we meteen verandering en veel verbetering. We zijn haar enorm dankbaar!

Denise, baasje van Maya


We hebben hele fijne en creatieve tips en aanwijzingen gekregen. Hierdoor zijn we anders gaan nadenken over de aanpak bij het trainen. Elisabeth heeft veel geduld en door haar enthousiaste en persoonlijke begeleiding hebben we veel bereikt. En ook in de toekomst kunnen we op eigen houtje verder met wat we hebben geleerd.

Anouk, baasje van Vannie


Elisabeth kijkt met respect, veel geduld en zonder oordeel naar wie onze pup Bruno is en wie wij zijn. Van daaruit leert zij ons Bruno beter te begrijpen en leert ze ons om hem op een ontspannen manier te begeleiden en dingen te leren. Bovendien weet zij voor praktische uitdagingen steevast een creatieve oplossing te bedenken.

Irma, baasje van Bruno

Privé puppycursus met doodles in Utrecht

Meer klantrecensies

Neem een kijkje op mijn Google Bedrijfspagina voor meer beoordelingen van mijn tevreden klanten. Ik hoop ook de kans te krijgen om met jou en jouw hond te werken. / Met liefde en respect voor honden en hun mensen, Elisabeth